Una dona immortal a la Beneficència
- elsilencidunpati
- 9 abr 2020
- 1 Min. de lectura
Actualizado: 24 feb 2021

A través de les iniciatives que s'estan fent a Castelló, a partir del Museu de la Ciutat de Castelló (Mucc) vaig poder descobrir l'Itinerari Dones immortals i amb ell a Teresa Giménez Selma.
Una dona que va tenir un paper molt rellevant a la Casa de la Beneficència de Castelló, ja que va ser directora d'ella durant la Guerra Civil fins que les tropes franquistes van entrar en la ciutat. L’any 1932 s’havia creat una comissió gestora perquè s’investigaren les denúncies dels asilats de la Casa de Beneficència sobre la mala gestió del director, ja que hi havia falta d’higiene, menjar molt fluix i maltractament d’alguns beneficiats. Segurament aquesta situació va obligar el governador del Partit Socialista a canviar la direcció, que se li va oferir a Teresa Giménez.
Acabada la guerra al mes d’abril de 1939, va ser empresonada, jutjada i condemnada a sis anys de presó, pena que, l’any 1943, es va reduir a quatre. Ella va estar a la presó de Castelló i a la de Bilbao, d’on va eixir el 1940 en règim de presó atenuada i el 27 de juny de l’any 1941 va rebre la llibertat condicional. La història de Teresa Giménez és la d’una dona lluitadora, compromesa amb les dones proletàries. Va ser una de les moltes víctimes de la repressió franquista i va morir el 27 de març de 1990.
Si vols coneixer més sobre aquesta dona o sobre altres Dones immortals, vos deixe l'enllaç de l'itinerari: https://mucc.castello.es/itineraris/itinerari-dones-immortals/
Comments